ODEFILM 2018-11-30T00:25:41+00:00

ODEFILM

Een inspirerende verfilming van uw levensverhaal, of een moodclip van uw overleden dierbare (klaar in twee dagen!) voor vertoning tijdens het afscheid…


Wat ontroert, beweegt en inspireert u? Welke persoonlijke ervaringen uit uw leven zou u willen delen met familie en/of vrienden?
StoryDoc maakt een mooi filmisch document van uw leven. Wij brengen een ode aan ieders unieke bestaan. Hierdoor ervaart uw familie over honderd jaar nog de verbinding en herkenning van een stukje familie erfgoed: uw leven!


Hoe doen wij dit?


We maken eerst kennis met u en bespreken de inhoud van uw levensverhaal. Afhankelijk van het filmpakket, komen wij vervolgens langs om te filmen. Dit doen we met een bescheiden filmcrew, want we begrijpen dat het fijn is wanneer dit intiem mag blijven. Wilt u zelf ook filmen? Dat kan. Wij lenen u kosteloos een Panasonic HD videocamera. Een beeld van het ouderlijk huis, de hobby waaraan u uren heeft gespendeerd, of een opname van de schaterlach van uw geliefde of (klein)kind? StoryDoc kan alles gebruiken.
Heeft u (oude) foto’s, filmpjes (video/8mm) liggen, of heeft u gefilmd met uw smartphone of iPad? Die willen wij ook graag in uw film verwerken. Met alle foto’s en beeldmateriaal gaan wij vervolgens aan de slag om er een prachtige film van te maken!


Onze ODEFILMS zijn prachtig om
te vertonen tijdens de uitvaart.


Ode aan Robert George Beem
(voorbeeld clip pakket: ‘SHORTY’)


Mijn naam is Willemijn Steenbakkers, oprichter van StoryDoc. Graag zou ik met u willen delen waarom ik op het idee ben gekomen om OdeFilms te gaan maken.


Op een mooie herfstdag in november 1990 stierf geheel onverwacht mijn lievelingstante. Ze heette Josje en was een zonnetje, waar ze ook kwam. Ze stond altijd voor iedereen klaar en had een lach van hier tot Tokyo. Josje is slechts 41 jaar geworden.


En nu, ruim 28 jaar later, mis ik haar zo af en toe nog steeds. Een ‘trip down memory lane’ gaat moeilijk. Bij mijn moeder op zolder liggen alleen wat vergeelde foto’s. Haar stralende blik verbleekt door het verwerende materiaal. De herinnering aan haar spontane lach, haar stem en haar twinkeloogjes vervaagd. Na zoveel jaar is mijn mooie stoere vrolijke tante niks anders dan een vervlogen herinnering ergens opgeborgen in de grijze spelonken van mijn bovenkamer. Het voelt zelfs een beetje oneerbiedig.


Toen ik hierover sprak met anderen, merkte ik dat ik niet de enige was met een soortgelijk verhaal. Zo had mijn vriendin een wijze oma en, zoals ze zeggen: ‘de goeien gaan het eerst’, is ze veel te vroeg overleden. Wat had ze graag haar wijze stem nog willen horen. Een typische Amsterdamse en met de beste humor!


Mijn andere vriendin verloor haar dochter op 11 jarige leeftijd aan kanker. Iedereen in de familie had wel wat bewegende beelden van haar op de telefoon staan, maar wat zou het fijn geweest zijn als deze beelden en foto’s gebundeld waren in een filmdocument. Een ode aan haar korte maar ook mooie bestaan.

Ik bedacht mij hoe respectvol het zou zijn wanneer de ‘highlights’ uit iemands leven vereeuwigd konden worden voor kinderen, klein- en achterkleinkinderen. Niet alleen om zo een bijzondere filmische uitvaart te geven, maar ook als warme herinnering voor de familie.